AS Kunda Nordic Tsement pidas oma töötajatega ohutuspäeva

Esmaspäeval, 26. septembril pidas Kunda Nordic Tsement ohutuspäeva, kus ettevõtte töötajad said kuulata erinevaid ettekandeid tsemenditööstuses varitsevate ohtude ning tööõnnetuste vältimise kohta.

Rasketööstusettevõttes töötamisel on palju riske ja ohte. Seetõttu on väga oluline, et kõikidel ettevõtte töötajatel oleks vajalikud teadmised ja teadlikkus ettevõtte tegevusega kaasnevatest riskidest ja ohtudest ning sellest, kuidas õnnetusi vältida. Samuti on tähtis ohutu käitumise kultuuri arendamine, et alati tehtaks tööd ohutult ja ei võetaks kontrollimata riske.

Ohutuspäeva korraldati tööohutusnädala raames Kunda Nordic Tsemendis ja terves HeidelergCementi kontsernis juba seitsmendat korda ning sel aastal keskenduti sellistele teemadele nagu masinaohutus, töötamine kõrgustes ning voolu all olevate seadmete isoleerimine. Samuti räägiti töötamisest suletud ja raskesti juurdepääsetavatest ruumidest ning tutvustati ettevõttes kehtivat isikukaitsevahendite uut juhendit.

 „Me hoolime endast ja teistest. Seetõttu on töötervishoid ja-ohutus Kunda Nordic Tsemendis esmatähtis. Tööohutuses keskendume kolmele peamisele valdkonnale: teadmised, oskused ning töökeskkond ja kultuur. Nende kõikide arengusse aja ja vahendite panustamine on osa meie igapäevasest tööst,“ sõnas ASi Kunda Nordic Tsement tegevdirektor Meelis Einstein.

Tööohutuskultuuri tugevdamiseks on Kunda Nordic Tsemendis viimastel aastatel tarvitusele võetud mitmesuguseid meetmeid ja reegleid. Nende hulka kuuluvad näiteks ohutusteemalised vestlused, tehase liiklusplaan, ohutu töö analüüs, tähelepanu pööramine alltöövõtjate ohutusele. Tänase seisuga on Kunda Nordic Tsement suutnud töötada ilma kaotatud tööpäevadega õnnetusteta 1483 päeva, s.o rohkem kui neli aastat.