Keskkonnaminister tunnustas Kunda Nordic Tsemendi jahutusvee ringlussüsteemi

Keskkonnaminister Marko Pomerants autasustas 4. veebruaril Eesti kõige keskkonnasõbralikumaid ettevõtteid. Kunda Nordic Tsement võitis keskkonnasõbraliku tootmisprotsessi kategoorias esikoha jahutusvee ringlussüsteemi väljatöötamise eest, tänu millele vähenes oluliselt Kunda jõest pumbatava vee kogus ning veereostuse risk.

Kunda Nordic Tsemendi jahutusvee ringlussüsteem valmis tänu heale meeskonnatööle ettevõtte peaenergeetiku ning taaskasutussüsteemi projektijuhi Aimar Tapneri eestvedamisel. Projekti kaasrahastas Keskkonnauuringute Keskus (KIK).

Konkursi eesmärk on tunnustada neid, kes on oma tegude ja ettevõtmistega viimase 12 kuu jooksul kõige enam panustanud keskkonna heaks. Keskkonnasõbralikke ettevõtteid tunnustatakse üheksandat korda.

Aasta Keskkonnasõbraliku Ettevõtte tiitel antakse välja kolmes alamkategoorias ning lisaks valib hindamiskomisjon välja ka üldvõitja, kelle panus keskkonna heaks on olnud kõige mõjukam. Kokku osales Aasta Keskkonnasõbraliku Ettevõtte konkursil 13 ettevõtet, kes esitasid 14 ankeeti kolmes kategoorias.

Vaata, millised on Eesti keskkonnasõbralikumad ettevõtted.